Therapie

 

De essentie van de therapie is onafhankelijk van de methode steeds dezelfde: het kind of de jongere bepaalt waar we het over zullen hebben, hoe we zullen werken en in welk tempo er gewerkt wordt. Het kind staat steeds centraal in Het Rattennest!

Afhankelijk van de klachten, de leeftijd en de wens van het kind, wordt gekozen voor één of een combinatie van volgende methodes:

  • Individuele gesprekstherapie
  • Ouder-kind begeleiding

De duur en de frequentie van de therapie wordt onderling afgesproken. Tijdens de therapeutische behandeling worden er regelmatig evaluatiemomenten ingelast met de ouders om te beoordelen of de gestelde doelstellingen zijn bereikt en wat de ervaren evoluties zijn. Heel belangrijk om aan te geven is dat de tussentijdse gesprekken met de ouders op voorhand met het kind worden besproken en alleen met zijn/haar toestemming kunnen plaatsvinden. Ook zal op voorhand bepaald worden wat wel en wat niet aan bod kan komen. De therapie wordt, na overleg, gradueel afgebouwd zodat zowel kind als ouders verder kunnen met de houvast en informatie die ik heb aangereikt.

In de praktijk zijn ook altijd mijn ratjes aanwezig. Het zijn handtamme knuffelaars en ze zorgen voor rust tijdens de therapie.

Zazou

Zazou

Choco

Choco

Winnie

Winnie